Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een massagetechniek die gericht is op het herstellen van de natuurlijke rek- en oppakbaarheid van de huid. Deze massage is niet gericht op de spieren maar op de bindweefsellaag die zich tussen de spieren en de opperhuid bevindt.
Vooral bij (chronische) pijnklachten ontstaan er verklevingen in dit bindweefsel rondom de pijnlijke plek. Er komt steeds meer wetenschappelijke bewijs dat dit een essentiŽle rol speelt in het herstel van klachten.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel ofwel steunweefsel komt voor in alle delen van het lichaam en bestaat uit cellen en vezels. We hebben in ons lichaam 5 verschillende soorten bindweefsel. Het heeft een ondersteunende en verzorgende functie van onder andere de spieren en organen.

Effecten van bindweefselmassage

Door de intensieve behandeling, welke ook (tijdelijk) gevoelig kan zijn, wordt de lokale doorbloeding van de huid gestimuleerd. Ook wordt de aanmaak van collagene- en elastiene vezels gestimuleerd wat resulteert in een sterke en flexibele huid.
U merkt vaak gelijk effect in de vorm van vergrote beweeglijkheid van het pijnlijke gebied. Vooral na de eerste behandeling kunt u 2 dagen napijn (beurs gevoel) ervaren wat volkomen normaal is. Vezels in het bindweefsel worden verbroken, wat pijnlijk is. U kunt wel gewoon normaal bewegen, deze pijn is vooral bij aanraking van het behandelde gebied aanwezig.

Bij welke klachten is bindweefselmassage effectief?

Bindweefselmassage is bewezen effectief bij (lage) rugklachten, nek en schouderklachten.
Daarnaast kan het op vrijwel elk lichaamsdeel worden uitgevoerd. Vooral bij langdurige klachten kan het zeer effectief werken.
Het kan zowel om spierklachten als om gewrichtsklachten gaan en wordt ook gebruikt bij mensen met slapeloosheid , darmklachten, vermoeidheid of andere chronische klachten, zoals fybromyalgie, reuma.

In de meeste situaties zal ik de bindweefselmassage combineren met een sportmassage.
Mocht u specifiek komen voor een bindweefselmassage dan wordt de prijs aangepast naar €27,50 per 30 minuten.

 

20180621-_DSF4608 20180621-_DSF4610
Home | Contact | Massages | Cupping | Bindweefsel | Gezicht | Gezicht |

Webpage gemaakt door Hans Reijmer hans.reijmer@gmail.com
Foto’s gemaakt door Marion ARTs Foto
http://www.marionartsfoto.nl