Cupping Massage

Cupping Massage is een erg goede manier om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid.

Hoe werkt een Cupping Massage

Cupping Massage wordt tegenwoordig gedaan met glazen of siliconen cups die vacuŁm trekken op je huid. Door deze zuigkracht wordt de onderliggende huid opgetild en in de cup gezogen. Meestal voel je een lichte tot krachtige sensatie in de omgeving van de cup. Het voelt alsof de huid en onderliggend weefsel strak wordt getrokken. Ik masseer dan met de cup over de huid en soms zal ik de cup op een bepaalde plek op het lichaam laten staan. Bv. Bij verklevingen of op knopen in een spier. Het bindweefsel onder de huid wordt op die manier los gemasseerd waardoor de doorbloeding op gang wordt gebracht om afvalstoffen, die je ervaart als stijfheid of pijn, af te voeren. Cupping geeft een diepe ontspanning voor zowel bindweefsel- als spierlaag in het specifieke gebied. Daarnaast stimuleert cupping de algehele lichamelijke doorbloeding, je lymfesysteem, je zenuwstelsel en Qi, je energiehuishouding.

De cups kunnen in het begin een verkleuring geven op je huid. Net als blauwe plekken blijven ze een paar dagen zichtbaar en variŽren deze in kleur, het ligt eraan hoe lang de cups erop zitten en hoe de staat van je doorbloeding is.
Omdat een Cupping Massage op verschillende lagen doorwerkt kun je de dag erna iets beurs voelen maar daarna merk je een aanzienlijk verschil. Meer ruimte en lichter in je lijf!

 

20180621-_DSF4596
20180621-_DSF4602
Home | Contact | Massages | Cupping | Bindweefsel | Gezicht | Gezicht |

Webpage gemaakt door Hans Reijmer hans.reijmer@gmail.com
Foto’s gemaakt door Marion ARTs Foto
http://www.marionartsfoto.nl